2016-06-24 1846 浏览
放工去左观塘揾老友,行左一阵我已经叫哂肚饿,咁紧系问下响观塘返工既佢有咩好推介啦!佢知我钟意食放题,就带左我黎依一间。地点黎讲都算方便,就响APM隔离,行完街买完野想食餐饱既就够哂就脚。间野响八楼,占地全层算几大,行去座位时我仲见到有独立间开既房,方便想要少少私人空间既朋友聚会添!不过我地今次只系walk-in,人又唔多,当然冇份坐啦放题最紧要系多野食,依间就满足到啦!咁多张落单纸又有唔同款式既野,黎几次都随时未试得哂!值得一提既系佢地d野饮唔系间间放题都有,例如道地苹果茶,又有樽装咸柑桔咁,绝对系一个加分位刺身上台,唔似好多放题会就咁堆到好大兜,依度d刺身新鲜之余又砌得靓,食落心情都靓d啦熟食方面依间都好多选择,有蟹粥简直系惊喜!煲得好绵,叫完一份之后我忍唔住再encore多次响menu见到见到有鲍鱼海鲜炒饭,好奇叫左一份黎试,饭粒炒得几香几干身分明,又有鲍鱼粒,只系太细兜,不过唔紧要啦,放题就系要试多d野,真系觉得唔够咪再叫多d手卷寿司天妇罗都有叫d,不过就冇影相,因为一上台我老友已经闪电手夹走几件,天妇罗炸得几好又冇油溢味,抵赞!食到最尾会有一人一杯哈根达斯雪糕,为晚餐划上完满句

,天妇罗炸得几好又冇油溢味,抵赞!

食到最尾会有一人一杯哈根达斯雪糕,为晚餐划上完满句号。总括黎讲系一次唔错既晚餐!
2016-06-23