牛头角有一间台湾菜品牌好出名,好似仲喺Openrice入选餐厅添~而且位置都几近地铁站,我前几日接朋友收工,正好未食晚饭就简单来个饭聚。睇返menu有提供台式饭面、夜市小食和台式饮品。<三杯酱烧猪仔骨配菠菜薯饼> $168套餐有三款前菜,分别为炸虾干、凉瓜及渍物,亦有小甜点(朱古力蛋糕)。主菜烧猪仔骨有两大块,分量好足,配料有紫洋葱、蒜头、红椒等,三杯酱浓郁,酱汁咸咸的相信配米饭也相当合适;猪仔骨入味,菠菜薯饼入面除菠菜同薯蓉外仲有芝士,细细块刚刚好,金黄酥脆。<破布子汁煎封比目鱼拌蟹肉菠菜配卤肉饭> $128呢个套餐同样有3道前菜和甜点。比目鱼卖相吸引,外皮煎得香脆,鱼肉嫩滑。蟹肉菠菜味道正常,额外+$5转鲁肉饭,卤肉肥瘦相间,不错如果比例再多啲更好。<乳酪芝芝芦荟巨峰> $38巨峰提子味明显,芝士同乳酪几夹,加埋芦荟粒既足料又抵饮!<乳酪芝芝爱玉水蜜桃> $38难得水蜜桃唔假/充满香精味,爱玉顺滑易入口,更喜欢这个。

<三杯酱烧猪仔骨配菠菜薯饼> $168

<破布子汁煎封比目鱼拌蟹肉菠菜配卤肉饭> $128

<乳酪芝芝芦荟巨峰> $38
巨峰提子味明显,芝士同乳酪几夹,加埋芦荟粒既足料又抵饮!

<乳酪芝芝爱玉水蜜桃> $38
难得水蜜桃唔假/充满香精味,爱玉顺滑易入口,更喜欢这个。