2021-11-22 27 浏览
🦪🍲🍢系观塘海滨散步睇日落之后就系时间揾野食,一边行返去市中心一边上网揾,就见到 鹤崎居酒屋近近地就系宏利金融中心入面👍餐厅布置充满日本风情,日本油纸伞、鼓、竹帘、灯笼🏮,都有好似返左乡下嘅感觉(好想去旅行呀🤣)空运新鲜生蚝鱼生$时价生蚝好正好肥美,一啖食落口,可以装满左个口,值得食 刺身鲜甜,空运到港质素唔错由于系时价,食唔食得过就见仁见智啦云糖寿喜锅(安格斯牛小排)$188一送到上枱就吸引住我地嘅目光,大大旧绵花糖系锅上面,职员系落单之后先用绵花糖机整出嚟,好得意呀😻未开始煲已经俾我地系咁打卡📸一开始煲就见到旧绵花糖慢慢溶落汤底到,当溶晒之后,见到有唔少食材:冬菇、粉丝、豆腐、红萝卜等等,汤底有大大旧绵花糖溶左落去好甜好正👍而且牛肉靓,肉质柔软,渌一渌七八成熟左右就夹起沾上蛋浆食,滑溜又好味👅加个乌冬$25 好贵饱😋鸡翼$28大小适中,肉嫩,唔会烧到干晒露荀猪肉卷$32露荀爽口,口感似食烧肉果时用菜包住肉嚟食果种口感,不过系调返转咁样,先食肉香再食到露荀嘅清爽白鳝$45弹牙冇骨,皮唔韧,鱼味重鲜甜唔腥威士忌梳打$58微微威士忌味,适合想饮酒,但又怕饮醉嘅朋友餐厅布置充满日式,职员态
🦪🍲🍢

空运新鲜生蚝鱼生$时价
生蚝好正好肥美,一啖食落口,可以装满左个口,值得食
刺身鲜甜,空运到港质素唔错
由于系时价,食唔食得过就见仁见智啦

云糖寿喜锅(安格斯牛小排)$188
加个乌冬$25 好贵饱😋

鸡翼$28
大小适中,肉嫩,唔会烧到干晒

露荀猪肉卷$32

白鳝$45
弹牙冇骨,皮唔韧,鱼味重鲜甜唔腥

威士忌梳打$58
微微威士忌味,适合想饮酒,但又怕饮醉嘅朋友

餐厅布置充满日式,职员态度好仲好热情,食材同食物质素正,值得帮衬