2016-02-27 739 浏览
今日同细妹出咗去APM行街,谂住顺便去「一杯」食晚餐。点知去到先发现原来东亚信用卡个优惠已经冇左>< 要比正价价钱。呜呜呜⋯⋯亚妹建议去行过APM隔离个亚太中心睇下,话果度有好多新餐厅。由APM行去大约两分钟(极近!),去到楼下睇下个水牌,见到有间叫大满屋既日式放题!5点半前入座第二位半价!!!望一望,仲有几分钟就到5点半!谂都唔谂就搭䢂冲左上去10楼! 一开䢂门,见到成间餐厅已经坐满左一半!吓亲我呢!另外令我惊讶既系间餐厅装修得好modern, 感觉好亁净企理,比起其他日式放题餐厅感觉舒服好多。星期四5点半前入座,第一位$258,第二位半价,任食两个钟!餐厅比左张4人卡位我地坐,一坐低,侍应就同我地讲饮品雪糕雪条果d喺出面任攞,其他食物同甜品就剔纸order!出到去见到有超多饮品,樽装罐装纸包都有,有冻有唔冻,好贴心!虽然我唔食雪糕,不过见到个雪糕柜有好多选择,连雪糕糯米糍都有:) 攞左樽果汁先生就返埋位睇下有咩食,争取时间吖嘛!先黎一盘刺身!回本之作!哗!好大盘,放题黎讲呢盘刺身都摆得都好有心思同诚意,份量仲多到食完都已经饱左一半,哈哈!d刺身比我想
呜呜呜⋯⋯

攞左樽果汁先生就返埋位睇下有咩食,争取时间吖嘛!先黎一盘刺身!回本之作!哗!好大盘,放题黎讲呢盘刺身都摆得都好有心思同诚意,份量仲多到食完都已经饱左一半,哈哈!d刺身比我想像中新鲜肥美,特别系油甘鱼甜虾同三文鱼!仲有第一次食珍珠黑鸟贝,食落好似北寄贝,好甜好好味!

因为呢排中医叫我唔好食咁多生冷野,所以冇再叫寿司,主攻其他热食料理!
食物种类有好多,不过可惜我个胃只有一个,又唔想食唔哂浪费食物,所以只系点左天妇罗、吉列蚝、芝麻鸡翼、烧虾、鸡软骨串、帆立贝烧,全部都热辣辣好味道!特别系天妇罗同芝麻鸡翼,前者粉浆好薄虾又弹牙,后者炸得好香口又唔算油!正!特别一提呢间日式放题竟然有泰式鳯爪,仲要系超好味,不过如果唔食得辣就唔好点喇,因为都几辣下
本来仲想点个锅物黎食下,不过真系已经太饱,唯有下次再试!最后叫左两个甜品,木槺布甸同桂花糕,细细个几精致,又唔算太甜!唔错!

最后一定要赞一赞系,食左两个钟,完全冇漏单,侍应态度亦都好好!走既时候都见到不断有客人入去!呢间可以翻兜!如果星期一至三仲平d㖭!