2023-08-26 957 浏览
呢日lunch同咗同事嚟观塘嘅楼上餐厅食饭 食呢间台式餐厅 餐厅有便当汤面 拌面等嘅主食 套餐价都几抵食逢甲咸酥鸡肉燥饭咸酥鸡同肉燥饭系分开上 咁样嘅话咸酥鸡就唔会咁易腍晒😺 外层都整得几香脆 仲食到有好香口嘅鸡皮🐥 每一粒都系一口嘅size方便食用 肉燥嘅份量都几足够 足够捞晒成碗饭都沾上肉燥🫢 仲有青瓜 菜脯 卤蛋同埋青菜五宝杂锦酱干拌面杂锦酱即系芝麻酱加麻辣酱 估唔到个效果会咁夹☺️ 两种酱捞埋一齐食非常惹味 面头仲有五样配料 有台湾肠 卤水鸡翼 豆腐 贡丸同埋花枝丸 一碗面里面有晒五种配料真系好丰富呀 底下嘅面质唔会过腍🍜路边摊小香肠呢个套餐加配价小食减$10 每一条小香肠都系煎香过嘅👍🏻 都几有台式嘅味道 要小心入面都几热㗎豆浆红茶呢个系餐厅推介嘅饮品之一 比起珍珠奶茶呢杯更加健康 因为用咗红茶同埋豆浆整成 并唔系用坊间常用嘅奶精🧋 饮落口其实茶同豆浆嘅味道都几平均 我几钟意佢淡淡嘅豆味阿华田拿铁完全想像唔到台式餐厅嘅咖啡都几出色 呢杯冻latte用上咗阿华田🥰 味道mix埋好似饮mocha咁 但味道更香 同埋阿华田几浓郁 都几推荐大家试呢杯呢餐真系够晒饱啊 有少少台湾家庭式料

逢甲咸酥鸡肉燥饭
逢甲盐酥鸡肉燥饭
逢甲盐酥鸡

路边摊小香肠
路边摊小香肠

豆浆红茶
豆浆红茶 阿华田拿铁

阿华田拿铁

呢餐真系够晒饱啊 有少少台湾家庭式料理嘅感觉 特别钟意干拌面嘅味道👅 下次都会再叫