2023-07-15
观塘出名多隐世小店,呢间就位于裕民坊,主打多款泰国fusion料理,环境阔落舒适,装修带点小清身feel,望落都几高级🤣 价钱合理,地点方便,值得到访😋前菜同小食有好多选择,脆炸猪颈肉配青芒果沙律感觉好fresh,猪颈肉唔嚡,仲好juicy添!椰菜花原个上,卖相吸引,大大个,软硬度适中,配上微辣嘅青咖喱酱,点埋脆脆嘅薄饼真系好match,性价比高,开胃又美味🤤大推呢度嘅泰式咸蛋黄金薯条,咸蛋黄酱好出色,每啖都食到粒粒松化起沙嘅感觉,配上炸至金黄色又酥脆可口嘅薯条,好邪恶但会忍唔住一啖接一啖咁食😭 爱了爱了😛 另外有炭烤烧鱿鱼须,份量偏少,爽口弹牙,带点烧烤味~东罗泰卤猪手望落好干但食落完全系两回事😂 猪手几腍但未到超级入味,如果有多块豆腐就好啦~ 主食当然唔少得街头大虾炒金边粉,炒至干身,但记得要早啲食,唔系嘅话会黐埋一齐,虾有两大只,捞埋旁边嘅碎碎同芽菜都唔错!