去观塘海滨附近写字楼揾朋友食饭,佢推荐咗公司附近一间cafe,话自己系常客成日放工黎chill😌,去到发现系户外宠物友善,有d主人系出面帮狗狗打卡影相🤣而且地方好大,枱与枱之间都有一段距离,环境令食客唔会有压迫感!上菜速度都好快,落单唔够10分钟已经食得啦🥹—————————————————————📍 Lagom Kaffe地址: 观塘伟业街180号Two Harbour Square1楼✍🏻/食评/◍ 台北炖牛肉意粉(微辛)$118所谓微辛唔系麻辣,而系台湾个种椒麻辣,对于唔系好好辣嘅我黎讲惹味得黎唔使一啖意粉一啖水,感觉好似食紧台湾拌面咁,牛肉亦都煮得好嫩滑~◍ 烟三文鱼带子奶油炖饭 $168烟三文鱼嘅咸度配搭creamy嘅奶油炖饭,调到味之余入口又唔咸,三粒带子都系大大只冇overcook,加埋侧面d香脆藜麦粒,口感好丰富!◍ 红肉火龙果茘枝乳酪 $56朋友推荐嘅火龙果乳酪,饮得出唔系糖精整出黎,味道好纯粹,单纯火龙果同茘枝配搭,糖份唔高好健康!
—————————————————————
📍 Lagom Kaffe