2023-03-25 75 浏览
🍝🍝🍝观塘新商场都开左一段时间,但都未研究过入面有咩好野食,今日就揾左间去试一试先餐厅位于三楼平台花园,有众多餐厅集中一齐,就好似大家一齐share中间既花园一样餐厅唔算大,楼底高加落地大玻璃,增强了空间感,而且坐位唔多,感觉都坐得舒服唔会逼硖二人Set Dinner ($499)沙律/是日餐汤(每人二选一)简左餐汤椰菜花香草忌廉汤,汤入而加了槛榄油,个人觉得无需要,因为汤已经好滑好Creamy小食(七选二)自家制明太子薯蓉球配绵羊芝士,热辣辣加少少芝士系面,好看好好味,加上明太子有少少辣味,令薯蓉球唔会太腻,好有新鲜感另一款简左阿根廷生红虾牛油果他他多士,生红虾好突出,多士好脆口,加埋牛油果同沙律酱,感觉清新好味简左主食(七选二)👎🏻👎🏻👎🏻伯爵茶慢烩安格斯牛面颊意粉,牛面颊好淋好有肉味,伯爵茶味加埋少少干蕃茄,味道少少奇怪,明白可能想创新,但加埋意粉都觉得偏咸卡邦尼烟猪腩意粉,听到卡邦尼其实都知道味道如何,但都系偏咸,而且愈食愈腻,感觉用左好多牛油同忌廉煮成甜品(五选一)简左云尼拿士多啤梨批,好好味,的确用心制作,士多啤梨饼少少甜,加埋旁边带酸既酱,可以话系恰到好处Mocha ($
🍝🍝🍝

二人Set Dinner ($499)
沙律/是日餐汤(每人二选一)

小食(七选二)

简左主食(七选二)👎🏻👎🏻👎🏻

甜品(五选一)

Mocha ($53) & Matcha Latte ($50)
两杯都正正常常既味道,跟餐无饮品,所以系额外Order

再次推介阿根廷红虾牛油果他他多士及云尼拿士多啤梨批,小食同甜品比较好👍🏻👍🏻👍🏻