2015-10-11
观塘工厂大厦真系好多野食,无计嘅平租人流多地方大,所以今晚朋友喺呢度包左半场开party,咁我地系包场,一早同餐厅已沟通左食咩,唔洗落order,等食就得!先送上蒜蓉包,烘得算脆身,不过蒜味就比较淡餐汤是罗宋汤,材料丰富,饮落除左有番茄味外,仲有少少辣辣地,而且饮多两啖觉得调味都几咸下,我去左斟水饮.....饮完个汤,等左成半个钟先见到个主菜,系我衰,以为一早沟通左食咩就唔洗等,抵你饿死嘅龙虾汁大虾意粉,龙虾汁够浓郁(可能太饿觉得好香),意粉煮得刚刚好,不会好淋或者硬身,大虾背轻轻切了一刀,一拉就食到弹牙的虾肉!大虾肉质弹牙,啖啖肉, 意粉al dente, 加埋龙虾汁又浓又香,好快就食完了!正!Dinner Set 包甜品及饮品,甜品得返芝士饼,无得拣了,我真系好唔开心呀!咁老板话呢个系招牌蛋糕,亮点系用走地鸡蛋做的,都好好食嘅!可能真系用走地鸡蛋啦,我只食到浓浓的鸡蛋香,芝士味就真心唔觉有,而且口感似普通蛋糕,面层洒左啲糖霜,入口脆脆地甜甜地咁啦!餐饮我拣左抹茶Latte,可能老板见我黑面,就叫咖啡师拉花画左只熊俾我啦,闻落抹茶味几出,入口都算几滑溜,不过真系饮嘅时候,都系偏淡口,
餐包--蒜蓉多士
餐汤--罗宋汤
龙虾汁大虾意粉
龙虾汁大虾意粉
咁老板话呢个系招牌蛋糕,亮点系用走地鸡蛋做的,都好好食嘅!
招牌芝士蛋糕
Matcha Latte