2023-10-18
最近出左观塘试下间开左业唔耐嘅新餐厅All for One Cafe @all_for_one_cafe_,虽然佢位于观塘嘅工业中心,但上到去系另一片天地。门口装饰已经可以打打卡,入到餐厅系充满住田园风格🌾,感觉好舒服,而且空间好大,可以唔驶怕要等枱。餐厅仲特设小房间,岩晒想静静地倾心事嘅姊妹们,房间数量有限,要打去问清楚。今次我同朋友、屋企人一齐嚟食晚餐,呢度仲有提供👶🏻婴儿椅同儿童餐具,岩晒小宝坐定定食饭👍🏻👍🏻。大人可以轻轻松松倾下偈,聚下旧。讲下食物先:特别推荐👉🏻蜜糖芥末手打牛肉汉堡🍔汉堡切开分享大细岩岩好,唔会太细觉得zip牙罅唔够,又唔会食完觉得太饱食唔到其他菜式。仲要小朋友都岩食,小朋友就最钟意食呢啲。另外配搭嘅薯条好香脆可口,食落有啲似蜜糖味嘅shakeshake薯条,但又比佢仲好食仲脆,我哋成班大人倾偈倾左一段时间,啲薯条都仲系脆卜卜嘅!好味指数:🌟🌟🌟🌟🌟烟三文鱼凯撒杂沙律🥗配料好多,份量好大份。烟三文鱼味道唔错👍🏻,配搭住面包粒,口感加倍。好味指数:🌟🌟🌟🌟南瓜餐汤🎃呢间餐厅嘅南瓜汤系浓汤嚟,甜度适中,有开胃嘅感觉。好味指数:🌟🌟🌟🌟🌟法式孜然烧羊架🐏羊架火候足
讲下食物先:
特别推荐👉🏻蜜糖芥末手打牛肉汉堡🍔
烟三文鱼凯撒杂沙律🥗
好味指数:🌟🌟🌟🌟
南瓜餐汤🎃
呢间餐厅嘅南瓜汤系浓汤嚟,甜度适中,有开胃嘅感觉。
法式孜然烧羊架🐏
羊架火候足够,食落去羊肉嫩口易入口,煮法一啲腥味都冇,又系一个唔错嘅选择。
蒜香烧春鸡跟薯菜 🍗
呢个烧春鸡有少少失望,食落咸味over左,肉咬落都算可以,compare羊架,羊架好味好多,食完有少少口渴想饮水。
好味指数:🌟🌟🌟
最后,Cafe顾名思义就系要点返杯咖啡嚟饮啦☕️,呢间Cafe有市面上比较少揾到嘅Dirty,饮落去冰度好够,奶同咖啡混得好好👍🏻,好滑身,饮完会想再饮多杯。
如果嚟到观塘食嘢,想喺市区揾间唔使排好耐队嘅餐厅,又或者同小朋友去完附近玩(eg.新开嘅茶果岭海滨公园),不妨考虑行过嚟呢间餐厅度食住嘢倾吓偈放松吓😉!
#allforonecafe #观塘美食 #观塘饮食 #观塘餐厅 #观塘餐厅推介 #观塘Cafe #打卡好去处 #亲子餐厅 #田园风 #三五知己 #生日餐厅推介 #亲子餐厅 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #饮食推介 #crazy妈妈 #missmammy #missmammylove