2021-04-27
帮朋友庆生拣左呢间良心西餐,喺一众工厦中,浅蓝色嘅门面特别显眼,店内楼底够高,墙身有涂鸦,星期六一点黎到有唔少人排队,记得订定枱先。虽然唔少人为左佢嘅tiramisu而黎,其实佢嘅主菜同样出色,上次Sous Vide Chicken Breast 同Tuna Risotto都好食,再访质素依然维持到,服务态度唔错,而且当日无限用餐时间,平日午餐时段叫主菜就配指定饮品抵食啲。🍽Grilled Sea Bass ($178)鱼肉滑嫩,鱼皮脆又唔算腥,面头有几粒三文鱼籽,鱼下面有清甜嘅紫薯块同南瓜蓉,啱晒我呢啲淀粉控,又健康过配薯条。🍽Spanish Pork Belly ($168)三大块西班牙猪腩肉,厚切但肉质好淋,肥膏唔算多,带油香,猪皮就无系个个位都脆,好欣赏除左淋喺猪腩面嘅酱汁外,仲有lemon yogurt同芒果酱,清新解腻,酒渍车厘子就有颇重红酒同肉桂味。🍽Tiramisu ($68)要讲呢间餐厅曝光率最高嘅菜式,一定系呢个tiramisu,卖相果然好靓,有块橙干做装饰。Lady finger较食到本身嘅质感,无索过多咖啡或酒,mascarpone cheese够软滑,我觉得朱
🍽Grilled Sea Bass ($178)
🍽Spanish Pork Belly ($168)
🍽Tiramisu ($68)
要讲呢间餐厅曝光率最高嘅菜式,一定系呢个tiramisu,卖相果然好靓,有块橙干做装饰。Lady finger较食到本身嘅质感,无索过多咖啡或酒,mascarpone cheese够软滑,我觉得朱古力同咖啡味较出,酒味再强多少少就更好!庆生嘅话呢度可以插蜡烛,但不设写名服务。
☕️Iced Cappuccino ($48 + $8 Oat Milk)
咖啡都唔错,偏nutty风味,感觉带朱古力同轻微酒香,而且用高杯present有渐层好靓,不过Oat Milk加$8少贵。
☕️Green Tea Latte ($42/6oz)
朋友话浓度够,而且饮到底都无粉粒,比一般西餐厅出色。
餐牌: