2024-01-23 172 浏览
观塘作为office聚集地,食饭真系越来越贵🥲🥲🥲想揾到一间食物水准不错价钱又亲民嘅餐厅实属难得。今日同朋友来试嘅秋意位于工厦入面,位置唔算容易揾但价钱亲民之余口味都不错的🥳而且有一人套餐比较适合返工食饭酸菜鱼口味非常惹味!汤底有鱼嘅鲜味!鱼片份量几多而且口感爽脆唔柴 酸菜都够算而且唔会过多纤维~如果系跟饭嘅话会直接整成汤饭,唔喜欢汤饭嘅朋友就建议叫返上海面啦豉油鸡冇特别要求指定部位,卑咗鸡翼部分,都算几好👍🏻口感方面几嫩滑唔会柴,豉油嘅酱香味都浓郁,口味也都唔会过咸!跟嘅上海面汤底冇咩特别,口味偏淡适合同鸡肉一齐食用就啱啱好啦!柑橘饮品饮品好得意全部都系用袋装住,唔会额外再加冰,依一点很好!味道同一般茶饮店出品冇太大分别,值得一试的!总体餐点味道偏淡,我自己几钟意,食咗太多油腻嘅食物之后。

酸菜鱼

豉油鸡

柑橘饮品

总体餐点味道偏淡,我自己几钟意,食咗太多油腻嘅食物之后。