2023-03-12 159 浏览
餐厅面积唔大,大约放到6张四人枱。我同男朋友去个阵咁啱老细去食饭,全场一个店员妹妹睇哂,落单、执枱、收钱一脚踢👍🏻。厨房都好快手,唔洗十分钟啲嘢食上齐。🐔#秋意去骨豉油鸡 ($94)▪️唔好睇我影到好似㶶咗咁样,其实卖相几靓仔嫁▪️鸡皮除咗深色啲之外仲好入味▪️味道上同烧味舖大有不同▪️豉油味浓郁,唔会过咸仲有些少甜味▪️去骨啖啖肉食起上嚟好方便😝▪️连鸡胸肉都好滑😍🐟#秋意特式酸菜鱼 ($198)▪️唔知系唔系用滚油赞过,远处已闻到辣椒蒜头嘅香味😛▪️一个大碗入面除咗酸菜鱼仲有豆卜、云耳、芽菜、宽粉等等▪️鱼片冇骨唔会一夹就散▪️汤底充斥住酸菜嘅味道,系我食过咁多酸菜鱼之中酸味最突出嘅一个,用啲豆卜吸汤一流⭐️我哋另外叫咗一人一碗白饭($12),呢两个𩠌送饭绝配😆。🍹#百香果柑桔 ($24)▪️两者味道非常夹,酸酸甜甜咁几开胃😍▪️底部有少少百香果籽☕️#陈皮普洱茶 ($24)▪️入口即刻感觉到陈皮嘅味道,但终归茶味较浓▪️食酸菜鱼配普洱茶,用嚟解腻唔错👍🏻食完之后觉得好满足(不过下次可以嗌少一碗饭),睇嚟之后公司食晏又可以多个选择😝。

🐔#秋意去骨豉油鸡 ($94)
▪️唔好睇我影到好似㶶咗咁样,其实卖相几靓仔嫁
▪️鸡皮除咗深色啲之外仲好入味
▪️味道上同烧味舖大有不同
▪️豉油味浓郁,唔会过咸仲有些少甜味
▪️去骨啖啖肉食起上嚟好方便😝
▪️连鸡胸肉都好滑😍

🐟#秋意特式酸菜鱼 ($198)
▪️唔知系唔系用滚油赞过,远处已闻到辣椒蒜头嘅香味😛
▪️一个大碗入面除咗酸菜鱼仲有豆卜、云耳、芽菜、宽粉等等
▪️鱼片冇骨唔会一夹就散

🍹#百香果柑桔 ($24)
▪️两者味道非常夹,酸酸甜甜咁几开胃😍
▪️底部有少少百香果籽

☕️#陈皮普洱茶 ($24)
▪️入口即刻感觉到陈皮嘅味道,但终归茶味较浓
▪️食酸菜鱼配普洱茶,用嚟解腻唔错👍🏻