2025-01-27 574 浏览
Bookmark左好耐嘅秋意🤌🏼之前黎成日都好早卖哂啲鸡早收工搞到食唔到😂今次终于有得试呢间观塘名物!大家想食嘅一定要早啲黎!⭐️叫左一个口水鸡饭同半只豉油鸡。秋意嘅口水鸡同出面食嘅都几唔同😂呢度嘅口水鸡酱系用麻酱做base, 所以冇咁油腻😋酱汁带有微微嘅麻辣味,口感层次分明。每一口都充满香气✨仲有花生碎同葱花嘅加持,令整体味道更加立体,食完真系想再嚟一份!👍豉油鸡秋意用心熬制嘅酱汁,醇厚又唔过咸😚鸡皮完全吸收哂酱汁,十分之入味!😍咬落去有种香醇嘅口感,肉质弹牙。而且豉油鸡皮嘅油脂加埋啲豉油,真系劲好送饭🥹平时食好少饭嘅我都爬哂成碗饭!😹再嚟就系溏心蛋😙佢哋嘅溏心蛋真系超正!蛋黄柔滑,一咬就流出嚟!而且好入味😋酱油嘅咸香加埋少少酒香,口感同味道都好到爆!每一口都系幸福,同白饭简直系绝配。⭐️虫草花乌鸡炖花胶汤✨超级足料😍成碗有一半都系汤料,如果系钟意食料嘅人一定觉得好正!🤣汤应该冇点加味精同盐,所以味道比较淡☺️但都饮到淡淡嘅鸡味,冬天饮完成个身暖笠笠好正!🤌🏼乌鸡炖到好淋,整体不错!一定一定会再黎试埋佢个贵妃鸡😍😋

口水鸡

虫草花乌鸡炖花胶汤✨