2024-12-27 0 浏览
观塘醉桃园主打火锅,推荐嘅汤底有药膳花雕醉鸡锅。上星期同朋友食饭,佢哋一定要我试下,话绝对唔会后悔👍🏼👍🏼。佢哋嘅药膳花雕醉鸡有啲药膳嘅味道,啖啖都系渗入醉鸡里面,啖完之后喉头会有种暖暖嘅感觉,真系帮身体驱寒。有专人帮我地煮鸡,落鸡后水滚熄火再焗六分钟,熟度刚刚好。除咗醉鸡,仲有好多唔同款嘅料可以拣,例如美国黑豚肉、手打牛肉丸 同埋手打墨鱼丸,都系推介。个个料都新鲜,丸好弹牙。最惊喜嘅系佢哋嘅竹笙云吞,啲云吞皮好薄好滑,馅料满满,令人意犹未尽。而脆鲩鱼片同萝卜片都系一流,特别系脆鲩鱼片,好新鲜,配埋啲酱汁,一个字正,食完仲有流心丸子做甜品,第一次食炸汤丸,好有惊喜,食完完全没有油腻感,👍🏼👍🏼