2021-03-04
观塘区真系好多好野食,泰国菜都有好多间,今次小编去左观塘成运工业大厦,发掘一间隐世泰国餐厅😆。踏入工厦,感觉比街上既人流少好多,但一入餐厅就见到几乎坐满晒,虽然几隐蔽,但都有唔少食客帮衬。🍛 海南鸡饭 (价钱: $52)评分: 3.9/5餐厅既环境一般👌🏻,唔似apm、附近几间既泰国餐厅装潢得泰国风情,但胜在依度既食物性价比高,吸引左唔少系附近工作既打工字堂食同叫外卖。海南鸡饭系每次去泰国旅行🧳都会去食既,所以小编决定要试一试佢! 海南鸡饭好大碟,因为小编比较钟意食啖啖既鸡胸肉🐔,而且依度既鸡肉一D都唔鞋,颇有惊喜,所以小编几满意依碟海南鸡饭呀! 另外,黄油饭唔会太油岩岩好,仲有特制海南鸡酱,加埋一齐食好惹味😋。除左一碟海南鸡饭,指定餐牌既午饭仲会跟一碗餐汤同一杯饮品,小编今次饮既系罗宋汤,但就偏咸左少少😣。整体黎讲,小编都好满意今次食既泰国菜,咁抵食既午餐真系愈黎愈买少见少,难怪吸引到咁多人黎食啦👍🏻!————————————————————————🐷 整体食物: 3.9/5🐷 环境:3.5/5🐷 可达度: 4/5
🍛 海南鸡饭 (价钱: $52)
评分: 3.9/5
————————————————————————