2023-03-01 188 浏览
🤍呢间都算系观塘工厦嘅隐世诚意小店🫶🏻 唔单止食物质素高, 餐厅嘅环境亦都装修得几有心思~ 有少少翻咗去古代嘅感觉🤣 menu嘅选择唔系好多~ 主要都系以鸡同埋酸菜鱼为主~ 但就更加凸显出佢哋对于呢几款菜嘅心思同诚意🥹 而且佢哋嘅饮品都系有自己冲调嘅~ 个人就觉得好啱喺观塘返工嘅打工仔去试~ 因为佢都会有啲午餐以便当形式去制造, 真系啱哂打工仔~有样嘢值得一提嘅系佢哋嘅豉油鸡系真系好岀色~ 当日仲见到有人夜晚特登去外卖豉油鸡返屋企🥰 真心值得一试!🤍豉油鸡(半只) $94呢个系佢地既招牌菜,豉油调味好好,好入味又唔会过咸,调味带少少甜味,好好送饭😋鸡肉熟既程度啱啱好,质地非常嫩滑,仲要系去埋骨既,真系啖啖肉,虽然见到少少血,但食落完全唔会食到血味🤍酸菜鱼 $198酸菜鱼相当有惊喜😍本身应该系冇辣度选择,落单时同店员查询request左想少辣,同行朋友唔系几食得辣最后都食到。二人份鱼肉同其他配菜既份量都好多,而加食材食得出好新鲜,鱼肉不但止滑仲几有弹性,芽菜好爽脆,宽粉亦都唔会煮到过稔一夹就散开。个人觉得呢度既酸菜鱼比起有啲专食川菜既地方整得仲好食🤤🤍饮品:百香果柑桔蜜 & 白桃
🤍

🤍豉油鸡(半只) $94

🤍酸菜鱼 $198

🤍饮品:百香果柑桔蜜 & 白桃乌龙茶 $24 & $24
试左呢两款饮品,个人钟意百香果柑桔蜜多啲,味道清甜又唔会过甜
白桃乌龙茶茶味较出,白桃味相对较淡,适合走甜人士😚

#食鸡唔食皮不如唔好食
秋意去骨鼓油鸡