2023-06-23 470 浏览
今日收工同同事决定系公司附近食晚餐,因为lunch 食得好晏,所以都系想揾个地方坐下吹下水多过食正餐,点知误打误撞发现呢间超值得打卡嘅日式居酒屋好精致嘅招牌门口有好多特式menu ,好吸睛🤣同事都系因为呢d menu所以吸引走入去怀旧日式游戏机,咁古旧店家都揾到,好有心机!对气氛有要求同埋钟意打卡嘅可以嚟感受下🥰 另外估唔到会过嚟帮我斟茶,又喺点菜前问我哋有啲咩唔食,会按住喜好黎菜式,服务几周到👍🏻首先叫咗个前菜—日式麻酱豆腐沙律🥗 沙律嚟讲佢嫩滑嘅豆腐同爽脆嘅蔬菜两者配合起嚟成功打开咗我个胃🤤上面仲有劲大粒嘅三文鱼子同飞鱼子😻😻😻接下嚟叫咗炒野菜,通常喺出面食嘅炒椰菜味道会唔均匀,同埋有种好重嘅草青味,佢就完全相反,仲炒得好入味,有个惊艳嘅位就系佢炒到出嚟摆入口竟然有大排档镬气嘅感觉🫢然后叫咗蜘蛛,有别于其他日式食肆唔同嘅卷物,好豪气咁一次过放咗蟹柳、青瓜、蛋等连埋炸虾一齐相聚,一啖就将所有口感融合埋一齐(记得成嚿食,否则就失去咗佢个风味)😎因为大家lunch 都食得好迟,所以都系想坐低食啲嘢吹吓水放松吓,所以呢度真系啱晒我哋🤣🤣💯成个环境又靓,坐得又舒服😍😍😍下次可以过嚟试埋lun

好精致嘅招牌

怀旧日式游戏机,咁古旧店家都揾到,好有心机!

日式麻酱豆腐沙律

炒野菜

青龙卷同蜘蛛卷

因为大家lunch 都食得好迟,所以都系想坐低食啲嘢吹吓水放松吓,所以呢度真系啱晒我哋🤣🤣💯成个环境又靓,坐得又舒服😍😍😍下次可以过嚟试埋lunch,好似性价比好高!
2023-06-20
日式麻酱豆腐沙律