2024-11-02
芋圆控 @tarolover.hk 📍:观塘骏业里6号富利工业大厦11楼B号舖🚗:观塘地铁A2出口 步行5分钟💲:~HKD40/head for dessertFood quality✔️:招牌自家制芋圆、蜜喳咋、自家DIY(桂花冻、鸡蛋布丁、芋泥球、焙茶圆) 总结:😋刘备要三顾茅庐先请到诸葛亮出山 我都要三顾芋圆控先食到佢 基本冇投诉 有好多特别嘅配料而且都整得出色 基本嘢芋圆都有几款尤其系焙茶好食🤤😋我非常欣赏佢啲款一啲都唔行 有啲系好花心机整而佢仲要有好多选择 整咁多要花时间嘅配料 呢样其实花更多功夫但未必有回报 所以大部分餐厅衡量后都会拎货算 呢间非常有guts👍🏼😋佢有几款set畀你拣都可以自己diy 全部都好食 招牌自家制芋圆啱哂有选择困难嘅朋友 包咗仙草冻 包心芋圆 芋圆 地瓜圆 紫薯圆 粉圆同西米 其中仙草冻同包心芋圆最有惊喜😎😋蜜喳咋系蜜芋头 蜜薏米 蜜红豆 蜜绿豆加海底椰同桃胶 呢个好养生同埋蜜芋头唔错😋想自己拣配料嘅朋友都可以自行diy 5款$36包埋汁 所以其实系拣4款𩠌 当中嘅桂花冻 鸡蛋布丁 芋泥球同焙茶圆都好特别😉🤔价钱其实同市面上其他甜品舖差唔多 而你睇佢
📍:观塘骏业里6号富利工业大厦11楼B号舖
🚗:观塘地铁A2出口 步行5分钟
💲:~HKD40/head for dessert
Food quality
总结:
🤔价钱其实同市面上其他甜品舖差唔多 而你睇佢环境 份量 摆盘都唔吸引 但其实好多都落咗去食材到🙏🏼
😨要打卡嘅朋友就未必适合你 因为堂食都系用外卖兜 环境都系非常简约🙊服务就冇咩服务可言 要先去柜位畀钱落单 然后等上枱就得