2022-05-03
🍽🍽最近钟意响观塘工厦试吓唔同嘅小店,今晚上咗去骆驼漆工业大厦,揾到呢间隐世高质餐厅。餐厅装修简约时尚,地方唔算太大,但坐得舒服,好适合几个朋友食饭倾吓偈。餐牌选择都好多,入面嘅菜式都几特别,唔系一般西餐厅𠮶啲例牌野。🥑🥑拣咗前菜「焗意大利杂菜玉米片配牛油果酱」,卖相靓之余,杂菜落咗少少辣椒,配上脆卜卜嘅玉米片同牛油果酱,十分开胃醒神。🦐🦐主菜分别要咗「胡椒焗三文鱼伴面豉浸萝卜煎玉米饼」同「麻辣海龙王海鲜意大利饭」。先要赞一赞佢嘅摆盘,真系好有心思,完全系酒店级嘅质素。冇谂过观塘工厦会有咁有诚意,咁高质嘅西餐厅。🌽🌽焗三文鱼整得好味之余,配搭萝卜同埋玉米饼,好有特色,味道亦相当夹。另外要赞吓麻辣海鲜意大利饭,劲多海鲜配料,味道好有层次感,淡淡麻辣味道,但唔会太辣。仲好特别咁用咗银鱼仔炸成脆片,好有心思。🍹🍹饮品方面,叫咗杯招牌特饮「热情仲夏」,入面有热情果,菠萝,红茶同埋梳打。钟意佢唔会太甜,感觉好清新。另外叫咗杯「Chill-I x Answer 港式冻奶茶」,茶味好香浓,奶好滑,绝对系我钟意嘅港式奶茶味道。冇谂过食西餐都可以饮到杯咁正嘅港式奶茶,真系有惊喜😋😋