2023-06-02 221 浏览
今日同朋友咁啱去开观塘工业大厦攞野,经过见到呢间日式餐厅,见到门牌几得意,写住 ”520 1314”,就入去试下。入到去装潢简单,但空间几阔落,算企理干净。唐扬脆香鸡定食野食款式有颇多选择,最后拣左呢个lunch set。跟set 有沙律、饮品、茶碗蒸、及味噌汤,成个set 都几丰富。唐扬脆香鸡既鸡肉应该系即炸,新鲜热辣,外皮非常香脆,咬开仲会爆肉汁,食嘅时候要小心辣亲个嘴🤭,认真唔错!海之幸丼朋友食呢个lunch set 都好丰富,有三文鱼、赤身、油甘鱼、赤虾、蟹肉、三文鱼籽,刺身好新鲜,食落好鲜甜,份量唔少,三文鱼赤身油甘鱼都劲厚切,非常肥美,入口充满油脂,连埋其他几样海鲜mix 埋嚟食,朋友话呢个丼好食都无得顶,搅到我下次都想试下佢既刺身添😋!餐厅嘅定价唔高,服务态度好,值得支持!

海之幸丼

餐厅嘅定价唔高,服务态度好,值得支持!
沙律、味噌汤
茶碗蒸