2022-10-20
观塘靓靓打卡新派餐厅 今日去观塘睇家私 再喺附近行街 经过呢间餐厅 俾佢嘅门面装修吸引咗 好有外国feel 好啱打卡😎😎 餐厅楼底好高 布置简约清雅 座位都坐得舒服😌 最近餐厅都布置咗好多Halloween 装饰 节日气氛浓厚 令人心旷神怡🥳 🍴香蒜牛油白酒黑皮鸡緃菌炒杂野菜$98呢个素菜好好食 而且非常健康 有云南最出名嘅鸡纵 及杂野菜 仲有蕃茄仔及莲藕片 样样都好新鲜 👍😉 🍴Be Leaf 小食拼盘$108有洋葱圈 泰式鱼饼及鸡翼 洋葱啲炸粉唔会太厚 啱啱好 热辣辣 食完口有余香🥰鱼饼卖相吸引 好香口 点埋秘制酱汁 味道超好😄鸡翼有酸甜微辣集于一身 喜欢💕 🍴黄金广岛蚝樱花虾红番鱼汤意大利面$138有三只大大只嘅广岛蚝 味道鲜甜 应该系加红番鱼汤煮呢个意大利面 小小湿湿地 但绝对唔系汤面😄 我哋仲叫咗两杯特饮 🍹Ocean Paradise $46薄荷柠檬味 唔会太甜 好清新🥰 🍹Grapefruit Summer $46新鲜西柚配梳打 好有层次 打卡一流😄 完美的一天🥰🥰 🎈Be Leaf (观塘)观塘敬业街55号皇廷广场地下2号舖 kfoodie #hkfood #h
观塘靓靓打卡新派餐厅
薄荷柠檬味 唔会太甜 好清新🥰
🍹Grapefruit Summer $46
新鲜西柚配梳打 好有层次 打卡一流😄
完美的一天🥰🥰
🎈Be Leaf (观塘)
观塘敬业街55号皇廷广场地下2号舖
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie