2022-07-18
今日去左观塘海滨影相, 影完就上IG碌下附近有咩食, 见好多人大推E间Honbu, 于是就去试下, 上到去环境几大, 感觉好舒服, 设有室内室外, 除左好好岩情侣嚟, 一大班姊妹嚟倾下计打下卡都不错🌟菠萝乳酪沙冰车车一见到就心心眼, 系菠萝呀😍嚟到已经急不及待要饮左先, 哗~菠萝味超香甜, 超fresh超解渴, 此饮品绝对得到菠萝控认证🌟朱古力奶泡顶层厚厚嘅奶泡好绵蜜, 朱古力味香浓唔太甜, 上面仲有粒微烤过嘅棉花糖, 打卡好睇又好饮🌟夜市栗米棒栗米棒用左秘制酱汁烤制, 非常特别, 配搭埋香甜栗米, 食落咸咸甜甜咁开胃又惹味🌟美国牛肉芝士竹炭汉堡汉堡包大大个, 中间嘅汉堡扒牛味浓而且好厚身, 食落啖啖滋味🌟醉烤三黄鸡三黄鸡用左两日腌制再用慢煮方式烹调, 一上枱阵阵酒香, 三黄鸡个pose相当正, 不妨同佢握个手摆上ig呃个like! 咬落去烤鸡带微微酒香, 肉汁丰富, 鸡肉嫩滑入味, 记得唔好浪费左块皮, 正野嚟嫁喂🤤 车车觉得唔洗沾酱汁都已经好够味🌟柠檬蛋白霜Croffle Croffle拣左车车最中意嘅柠檬蛋白霜味, 切开听到好酥脆嘅声音, 食落甜甜酸酸好清新, 夏天食岩哂
🌟菠萝乳酪沙冰
🌟朱古力奶泡