当日同朋友去观塘揾食,咁啱见到呢间森·汤咖喱,之前一直想试北海道汤咖喱🥘,加上堂食仲有8折,所以决定经 openrice book 位试一试!当日系星期六日嘅下午3点半左右,唔系平日加上已过午餐时间,我谂唔使book,walk in都无问题,但如果系平时食饭时间就最好都book枱留位,会稳阵啲~慢煮炙烧鸡叉烧汤咖喱🥘🍛咖喱味浓,一齐煮嘅蔬菜都好入味,蔬菜种类都好多,令到成个菜式颜色好丰富😋 鸡叉烧都好好食!好滑唔会干🤤小山圆焙茶刨冰🍧刨冰十分抵食!焙茶酱比得完全唔手软!啖啖冰都有味,食到低都仲有好多酱,唔会食食下得返水味。麻糬亦好烟韧,除咗顶顶个几粒,食食下冰入面仲会有啲细麻糬,成个刨冰好丰富🥹

慢煮炙烧鸡叉烧汤咖喱

慢煮炙烧鸡叉烧汤咖喱🥘🍛