2021-11-22
🌟跟住我去饮饮食食😎Follow Me on Instagram - @Eatistruelove.hk🌟Weekend 又谂去边到行下食下野好喇,今次拣左去观塘呢间Cafe支持下💛Brunch Menu包埋餐汤,又高质又抵食!🔸烧春鸡配蕃薯条🐥无谂过烧春鸡会咁好食😳外皮好脆,用左慢煮方式,所以肉质好嫩,切开仲有好多肉汁,调味亦都刚好。蕃薯条好好食😍😍外脆内绵,食到番薯本身嘅甜味,食完一条又想再食🤣🔸蟹肉阔条面🦀蟹肉份量好多,就算食晒面条都仲有剩,一丝丝沾满阔条面,忌廉酱汁好滑溜又唔肥腻,仲加左三文鱼籽,增加口感之余又有咸香味,好好食😋🔸Tiramisu、Basque Burnt Cheesecake 🍰听讲呢间既Tiramisu 系必点💯果然无失望,手指饼吸收晒三种酒包括系冧酒、咖啡酒同杏仁酒,所以酒味会好出,好啱啲酒鬼😈食落好湿润,吉士好香滑,配上一层浓厚既可可粉,充满层次感!芝士蛋糕比较厚实,味道都唔错,好有水准😋🔸Flat White☕️Lemonade 🍋我要左杯Flat White,咖啡底都好香☺️咖啡师也太有心机了!拉花好靓,一啲都唔简单😛整体都比预期好食,食得出厨师同咖啡师
🔸烧春鸡配蕃薯条🐥
🔸蟹肉阔条面🦀
🔸Flat White☕️Lemonade 🍋
整体都比预期好食,食得出厨师同咖啡师都落左心机,好对得住个价钱,而唔系普通楼上Cafe既一个意粉😌
虽然餐厅唔近地铁站,但系食完之后可以好方便咁去海滨公园𠮶边行吓👯♀️👯过一个好休闲嘅下午☺️