2023-07-03
呢间餐厅环境有情调,佢地晚市有3/5/8-course dinner set,午市亦都有semi-buffet,当晚两位主厨嘅手势都不错🤩,店员亦会贴心讲解每一道菜式✨:-1️⃣「5-course dinner ($548 pp)🔸AMUSE BOUCHE : KATAIFI 食落脆卜卜,连埋酱汁食口感层次都好丰富-🔸APPETIZER: SCOTLAND SALMON🍣/CRABMEAT CROQUETTE🦀 (+$40) 👍🏻佢睇落似吞拿鱼多过似三文鱼😂,其实系用咗红菜头汁腌制而成,配鱼子酱食;而蟹肉饼外脆内软,配牛油果酱~ -🔸SOUP: LEEK AND POTATO🥔 个汤超好饮,饮到蒜蓉同埋薯仔香味🤪,真材实料,热辣辣~👍🏻-🔸PASTA: BLACK TRUFFLE 🍝呢个都好正,感觉系手工意粉烟烟韧韧,用咗鲜松露同松露油,充满松露香味🫶🏻~👍🏻-🔸MAIN: BLACK ANGUS BEEF🥩(+$60)/CHILEAN SEABASS🐟 (+$60) 👍🏻两款当中我比较钟意鱼个款,鱼肉肥美香嫩多汁,配上甜甜地嘅蕃茄酱同青豆酱;以牛肉煮嘅熟度啱啱好,配薯蓉~-🔸DESSER
1️⃣「5-course dinner ($548 pp)
🔸AMUSE BOUCHE : KATAIFI
食落脆卜卜,连埋酱汁食口感层次都好丰富
🔸SOUP: LEEK AND POTATO🥔
个汤超好饮,饮到蒜蓉同埋薯仔香味🤪,真材实料,热辣辣~👍🏻
🔸PASTA: BLACK TRUFFLE 🍝
🔸DESSERT: APPLE ROSE🍎
苹果玫瑰花造型好靓!底层系酥皮~