2021-09-22
身边好多朋友都推介呢间观塘嘅居酒屋,好食之余分量又多,好适合约班朋友嚟聚会😋网烧牛舌 $58入口Juicy而且油脂味香,质感好容易就可以咬开。更配有醋嘅酱汁,令到牛舌更出色自家玉子烧$48俾佢卖相吸引,望落就好似一块Pizza咁😛入口充满蛋香,微甜既玉子烧配上类似大阪烧酱料,充满日本风情🥰忘不了您 $88一款包含炸牛肉、芝士同埋芒果嘅卷物,佢喺饭上面平均混合咗黑白芝麻,一入口感受到芒果嘅鲜滑口感,在配搭埋上面嘅芥末酱,感觉清新又刺激,而最入面嘅就系炸牛肉,识落香口而且脆脆地嘅质感增加口感。值得一赞嘅系佢嘅份量几多,同埋芥末酱同芒果意外地夹,食落去几有惊喜🤩辣妹$95一款包含辣味吞拿鱼、炸虾同埋芝士嘅卷物,寿司上面有满满嘅吞拿鱼蓉,加入左脆脆同埋蟹籽增加口感,真系几正日式炒乌冬$78超足料嘅炒乌冬,入面加入咗好多配料!除咗三色椒、椰菜、芽菜增加嚼劲,仲有惹味腩肉粒令乌冬更香口!另外份量真系好多,食落好满足,加上面头洒上满满既木鱼碎,睇落日式感up😛龙卷风沙律$72又系一道比到我惊喜嘅菜,一道沙律但系面头嘅蟹柳丝同埋蟹籽比菜更多😳会唔会太犯规🥰 当我以为就咁就完嘅时候,一夹落去又有另一个惊
网烧牛舌 $58
自家玉子烧$48
忘不了您 $88
辣妹$95
日式炒乌冬$78
龙卷风沙律$72
又系一道比到我惊喜嘅菜,一道沙律但系面头嘅蟹柳丝同埋蟹籽比菜更多😳会唔会太犯规🥰 当我以为就咁就完嘅时候,一夹落去又有另一个惊喜!原来入边有好多中华沙律😳😳成件事即刻更加分!
中华沙律配上芥末味嘅蟹柳丝,再加入埋脆脆令口感更丰富,而底层仲有生菜,成件事相当有层次,作为前菜真系几开胃!😋 唔怪得知个个都会嗌呢一味𩠌,真系必食推介!
总结:食咗咁多样嘢都只不过系四百几蚊,作为一间日式嘅居酒屋嚟讲性价比相当高!每一味𩠌都各具特色,食物质素高,相信我好快就忍唔住会回头 🤪