2019-09-18
今日约左朋友去观塘apm行街,因为之前听过朋友推荐话有间观塘工厦楼上既日本餐厅好食,所以见咁近就去左试😛松叶蟹肉冷豆腐($58)依个豆腐真系好惊喜啊!!!!豆腐上面有好多蟹肉,味道鲜甜,连埋豆腐一齐咬入口成个口都充斥住蟹肉既鲜味,而且豆腐整得好软滑口感好正❤️松叶蟹肉海胆甜虾丼($158)海胆味道浓郁,入口嫩滑,甜虾好大只而且味道鲜甜,蟹肉同蟹钳都啖啖肉,丼饭仲有d大大粒既三文鱼籽,粒粒都晶莹剔透,食完成碗丼饭好满足🥰野菜天妇罗($68)好耐无食过天妇罗啦😝😝😝入面有冬菇,茄子,蕃薯同紫薯,全部都好酥脆吾会觉得油腻,蕃薯同紫薯都系我既大爱😝😝碎三文鱼松叶蟹肉卷($68)依个配搭好特别啊😛鲜甜既蟹肉同三文鱼配埋清新既青瓜卷一齐食口感好丰富😝每人食左两个吾会觉得滞🙈高山菜豚肉味噌汤($38)食完寿司最岩就系饮碗热腾腾既味噌汤🥰豚肉肉质嫩滑,味噌汤味道岩岩好吾会太咸,食完d菜同豚肉都忍吾住再饮哂d汤😝一口豚肉($28)虽然肉质烧得略为不够松软,但胜在肉味重,咬落去肉汁丰富😋😋金菇牛肉卷($28)平时食金菇肥牛成日都会觉得好干身,但佢整得好juicy,一咬落去d肉汁渗哂出黎,好推荐❤️
松叶蟹肉海胆甜虾丼($158)
野菜天妇罗($68)
碎三文鱼松叶蟹肉卷($68)
高山菜豚肉味噌汤($38)
食完寿司最岩就系饮碗热腾腾既味噌汤🥰豚肉肉质嫩滑,味噌汤味道岩岩好吾会太咸,食完d菜同豚肉都忍吾住再饮哂d汤😝 一口豚肉($28)
虽然肉质烧得略为不够松软,但胜在肉味重,咬落去肉汁丰富😋😋
金菇牛肉卷($28)