2022-12-05 1048 浏览
🤌🏻 玄米抹茶麻糬挞 麻糬、抹茶忌廉、抹茶朱古力、玄米茶慕丝制成,抹茶味几香浓做咗主导😎苦涩回甘味唔算好强,但作为甜品加埋麻糬好掂😋玄米茶味比较浅,夹层抹茶酱带出回甘曲奇口感食落几脆,整体感觉唔算太甜,成个口感由硬至软非常特别。设计上应该花咗唔少心思😽🤌🏻 厚奶焦糖布丁挞表面焦糖脆香冇得输😋😋挞皮一样keep到好脆,整体都几大件大概有8-9cm 🤣布丁香滑🍮虽然食食吓都会有啲腻,但味道好好食😎所以同女朋友好快就食晒🤣一件挞都有独立包装盒,建议在常温下个半钟内食用🫡买得多会有折又会送大冰袋,用嚟做散水饼真系一流🤣🤣🚩 CRAZYPIE (观塘)观塘开源道60号骆驼漆大厦3座8楼U室#addifoodie #addifoodie观塘#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情插画 #厚奶焦糖布丁挞 #散水饼 #玄米抹茶麻糬挞

🤌🏻 玄米抹茶麻糬挞

🤌🏻 厚奶焦糖布丁挞

🚩 CRAZYPIE (观塘)
观塘开源道60号骆驼漆大厦3座8楼U室

#addifoodie #addifoodie观塘