2021-04-29
#foodiezo食在观塘 #foodiezo九龙篇呢间cafe最近好似几hit 间唔中就见到有Blogger介绍🤪 去开附近做yoga就食埋个lunch喇☺️ 环境几舒服,被安排咗坐窗边位,有啲街景睇吓,几chill😝——————————————————🍔Hail to the King Burger $168好大个同厚身😆 自家制嘅牛肉打得好松,咬落去啲肉汁「咇」哂出黎😆 好在有带湿纸巾喺身嘅习惯,食完抹干净就perfect喇🥰 再讲返个包,半生熟煎蛋,咬落去仲会有蛋汁流出黎😙 加埋好多配料,有酸瓜、芝士、烟肉、蕃茄仔同埋生嘅紫洋葱,我嘅味蕾系经历哂咸酸甜😆 仲有个脆薯条都高质,洒咗啲BBQ粉喺面,食落去就更加丰富🥰-🍝Black Country $168顾名思义系黑色嘅食物,即系墨鱼汁意粉😬 意粉好弹牙,挂哂啲汁😍 带子煎到两边都金黄色,肉质爽口,好正呀😍 不过我最欣赏都系crispy ham,口感好似食薯片咁😘 但味道又有好劲嘅风干火腿味😍 双重享受😝-🍮Hunt Signature Tiramisu $68其实食完上面2个main course都饱哂,但正所谓甜品系第二个胃🤣
——————————————————
🍔Hail to the King Burger $168
🍝Black Country $168
🍮Hunt Signature Tiramisu $68
其实食完上面2个main course都饱哂,但正所谓甜品系第二个胃🤣 点都要试埋个Tiramisu嘅😚 手指饼蛋糕已经沾满哂咖啡酒 好湿润🤤 铺喺面嘅蛋白cheese cream 系好轻盈🤩 食完都唔会觉得好甜同埋仲有啖啖回甘味haha 可以encore啊😎
☕Mocha $42
好浓嘅可可味,都有好细微嘅奶泡香味☺️ 仲有得拣6oz/10oz,啱哂我呢啲唔系好饮得咖啡又想小酌一杯嘅人饮🤣
——————————————————
💰设加一服务费