2022-09-21
今次去左观塘接朋友收工,朋友推介观塘呢间“丼瀛”食日本料理。听闻刺身好新鲜同高质,加上系观塘黄店,当然要支持下😊。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼丼瀛特上筑地寿司杯🍣💰268呢个寿司杯真系一个特别既体验😍,未试过一杯杯咁食寿司🍣。餐厅几有创意,外观上已经好吸引:有齐7款刺身,有油甘鱼、赤牡丹虾、三文鱼腩、芥末八爪鱼、海胆葱吞拿鱼腩、帆立贝、松叶蟹蟹膏。可以一次过食齐咁多款,岩晒我呢D咩都想试既人!寿司非常之新鲜,非常鲜甜,特别系带子爽口好甜同松叶蟹蟹膏都好钟意😋 小编推介‼️牛油果软壳蟹卷🥑(4件)💰68软壳蟹配牛油果,首先口感creamy, 软壳蟹香脆,唔错😌蟹籽虾饺炸豆腐丸🍡 💰48本身小编好喜欢食豆腐制品,咬上去好多蟹籽,入口层次好丰富🥰。鸡皮饺子🥟(5只) 💰48第一次试鸡皮包的饺子😂口感好特别,重点系鸡皮炸得好簿脆口,入口唔觉得油腻,沾埋醋汁好入味。有惊喜‼️温泉蛋松叶蟹肉野菜沙律🥗💰40 沙律菜好新鲜,将蟹肉同温泉蛋沟埋一齐食,好清新解油腻。#cc_观塘推介——————————————————💕Encore指数:4/5 💕环境:4.5/5💕推介指数:4/5——————————————————📍丼
👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
丼瀛特上筑地寿司杯🍣💰268
牛油果软壳蟹卷🥑(4件)💰68
软壳蟹配牛油果,首先口感creamy, 软壳蟹香脆,唔错😌
蟹籽虾饺炸豆腐丸🍡 💰48
鸡皮饺子🥟(5只) 💰48
温泉蛋松叶蟹肉野菜沙律🥗💰40
沙律菜好新鲜,将蟹肉同温泉蛋沟埋一齐食,好清新解油腻。
#cc_观塘推介
——————————————————