好耐之前已经Bookmark咗呢间西餐厅今日趁黎开观塘就试试佢😋🌟Red Shrimp & Scallop Orzi PastaOrzi Pasta系一种米型嘅意粉,形状类似长嘅risotto米,但唔似risotto煮得咁creamy,而系粒粒分明有咬口。酱汁是蟹籽酱,但亦有淡淡嘅虾膏味,令到成碟意粉都食得出海鲜味,不过整体比较干身,钟意食好多酱汁好creamy嘅朋友可能会觉得争咁d。红虾同带子的熟度spot on,有足够嘅camelization去带出海鲜嘅鲜味但又唔会太老,带子亦配上少量香草油同三文鱼子,三者都几夹,不过带子就得一粒,多一粒会更好!🌟US Prime Rib Eye调味同肉质都相当好!切落去𠮶下已经feel到系几嫩唔韧,食到近油脂位𠮶d交界格外香口。食嘅时候可以配上grill咗的蒜头同rosemary,小编觉得咁食更能衬托肉味。如果容易觉得咸嘅朋友可以唔洗点太多汁,就咁食都好够味!美中不足系小编叫咗Medium,但最后上枱就变咗系Medium Well,不过因为肉本身quality 已经好好所以都唔会扣太多分。至于薯条系落咗特别嘅调味粉,唔系净系得盐,都几好食!🌟H
好耐之前已经Bookmark咗呢间西餐厅
今日趁黎开观塘就试试佢😋

US Prime Rib Eye

🌟US Prime Rib Eye

Hunt Signature Tiramisu

🌟Hunt Signature Tiramisu
食过几间Tiramisu,呢度都几高质!手指饼明显浸咗足够的咖啡,mascarpone cheese嘅味道都好够,再加上咖啡粉,系非常传统嘅Tiramisu。面头仲加咗朱古力脆脆,令成个Tiramisu再提升咗一个层次!不过佢哋咖啡冇浸到好深入手指饼,如果钟意食手指饼浸到出咖啡水嘅朋友,可能就会觉得差咁d,但唔需要担心啲手指饼浸唔淋,咖啡味都好充足!
2022-12-27
US Prime Rib Eye