2022-05-23
小火焰系观塘都算几出名,几位观塘地胆fd都话食过,声称吾错。今日难得平日放假,见疫情转好,当然要约埋中同fd黎试下。观塘apm出口行3分钟就到观塘中心,经扶手电梯上一层就到,门口有大大只餐厅名,吾难揾。午巿有套餐同散叫选择,套餐就用QR code,散叫就揾侍应帮手。散叫既menu成本杂志咁,款式几多,全部有图。呢排要避免食饭(减重中),所以拣左散叫。柚子蜜糖鸡翼炒年糕有足料,有成5只鸡翼,年糕烟un得黎,吾会太硬,有d翠肉瓜红椒洋葱做配菜,同柚子味同蜜糖酱汁无违和感。韩式蟹籽蛋卷估吾到有饭系入面,有蛋有饭有蟹籽,配埋沙律酱,感觉清新有口感。另外,侍应好细心咁帮我地将辣酱分开上,吾食辣既我就吾洗惊。呢度下单同叫甜品上枱都会主动提供餐具,方便大家share,够细心。松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰雪花冰绵绵密密,有淡淡牛奶味,松露同曲奇够脆,份量两三个人分享都无问题。
散叫既menu成本杂志咁,款式几多,全部有图。
呢排要避免食饭(减重中),所以拣左散叫。
松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰