2022-02-25
✨Boon🌿|观塘 小清新休闲 cafe 食物高质 打卡一流|🙈之前朋友都带过我黎尼间餐厅,个次都觉得食物质素都唔错,而且对佢既西多士印象都好深刻😋。今次听讲佢地有新menu, 所以今次就到我带佢去试下佢地有咩新野。🤔餐厅虽然位于工厦内,但餐厅环境就好似令一个世界咁,周围都系干花🌿,无论打卡同休息都好舒服。即刻同大家介绍下今次我地试左d咩😍🍟明太子酱薯条 $48大推!无论系薯条同明太子酱都好,分量好足😋。薯条仲要系我钟意既粗薯条,外面炸到好脆,但入面就系好软绵绵热辣辣既薯蓉☺️。明太子酱除左微微既咸香味,仲有沙律酱既酸酸甜甜味,所以好开胃,整体味道又唔会好重。以$48 蚊黎讲,仲可以去边度揾🤣🤣🍝大虾海胆酱义大利面 $128尼个都好推介,其实尼样我地之前已经食过,觉得唔错。感觉上今次系更加好味😋。海胆酱既味道好浓郁,但唔系讲紧个咸味浓,而系本身海胆酱既鲜味好浓郁。大虾总共有5只,每只都好弹牙😍。义大利面方面就系比较幼身,弹牙程度都唔错。🍔飞驒和牛蘑菇芝士汉堡配薯仔沙律 $158尼个burger set都好有诚意👍🏻。面包有烘过,再搽左牛油,所以好香,面包好轻盈同软熟☺️。和牛汉堡肉质软,牛
|观塘 小清新休闲 cafe 食物高质 打卡一流|
🍟明太子酱薯条 $48
🍝大虾海胆酱义大利面 $128
🍔飞驒和牛蘑菇芝士汉堡配薯仔沙律 $158
尼个burger set都好有诚意👍🏻。面包有烘过,再搽左牛油,所以好香,面包好轻盈同软熟☺️。和牛汉堡肉质软,牛味重,牛脂味出。仲配左两款芝士,仲有菇同酱汁。整体味道好浓郁同满足。薯仔沙律有口感,酸酸地,可以解腻
🧇焦糖炖蛋千层窝夫酥 $68
静系睇个样就已经觉得好吸睛✨😍,打卡会好靓。尼款都算系尼排好hit既窝夫酥,系用牛角包压制而成。外面好脆,配上焦糖炖蛋酱,好香,牛油同奶味都好出,如果加埋一球雪糕就完美☺️
☕️冲绳黑糖咖啡奶泡 $48
最上面系焦糖面,再黎系奶泡,跟住就系咖啡。层层分明,打卡一流。味道方面,黑糖系微微带过,但饮既时候就闻到黑糖既香气,同咖啡都几夹
☕️伯爵奶泡 $48
伯爵茶就饮得多,奶茶就比较少饮,甜度好适中,配上奶泡,成杯奶茶就更加温柔
📍 Boon (观塘)
观塘骏业里10号业运工厦14楼G室