2021-12-29
由于我系观塘区返工,而哩间餐厅近公司得黎食物质素唔差😘 顺理成章地成为左一个回头小熟客~ 😆今日有朋友仔过黎找我lunch,我紧系叫埋佢一齐食好野啦🤓✨Lunch set 会包餐汤+Main course+饮品~ 而家仲新增咖啡,今日试埋先!📍餐汤 🍄帮衬几次都系好味松露蘑菇汤,蘑菇唔系打得好碎,食到少少蓉。侍应会问要唔要加D黑胡椒,我建议加~会更香更好饮📍烧羊肉配咖哩忌廉酱 🐏哩个真系惊喜之作!食几多次都觉得好食~ 😍 我会形容系中东x法式fushion菜色,个creamy既忌廉咖喱酱带有中东风味,但系用法式presentation既煮法 ,都几有新意同好味~! 👍🏻烩饭有牛油香味,羊肉肉质软腍,配个忌廉咖喱酱味道一流。📍酱油渍三文鱼牛油炊饭青酱蚬肉汁朋友叫既酱油渍三文鱼🐟 煎得刚刚好,肉质柔嫩皮香脆!用酱油渍处理过,味道唔会太咸太淡🤤 朋友仲大赞青酱蚬肉汁夹埋炊饭好好食~📍炸蚝(日本直送) $58🦪散叫既小食我推荐炸蚝同明太子薯条💯 今次叫左炸蚝,上枱时新鲜热辣辣,小心辣口~🔥厨师控制时间刚刚好,锁住肉汁,好juicy!📍Hot Cappuccino (+$12) & Hot Le
📍餐汤 🍄
📍烧羊肉配咖哩忌廉酱 🐏
📍酱油渍三文鱼牛油炊饭青酱蚬肉汁
📍炸蚝(日本直送) $58🦪
📍Hot Cappuccino (+$12) & Hot Lemon Tea ☕️
哩到茶类好得意,全部都系earl grey 🤔 我自己就试一试咖啡~ 咖啡味道几好嘅,不过唔系我杯茶 so far so good啦
btw,有2款add-on dessert🍰 不过我地今日就无叫喇~