2021-01-22
前排碌IG见到人哋打卡,佢个紫色Tea set劲靓,价钱仲要劲亲民🤩,餐厅又有个劲靓帐篷打卡位📸,就决定去试吓,今次我哋试嘅系佢粉红色主题嘅Tea set🎀。🌸ᴘɪɴᴋ ᴛᴇᴀɢᴀᴛʜᴇʀ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ sᴇᴛ🦩 $𝟸𝟼𝟾 ғᴏʀ ᴛᴡᴏ成个Tea set粉红色嘅嘢唔多,但系打卡都靓嘅🥰食物方面,甜品偏多,咸食嘅比例同份量都太少,食落好腻😣甜品普普通通,咸食入面,个海虾忌廉芝士香草包 同 烟三文鱼蛋白芝士挞 做得几出色,估唔到芝士同虾个味道咁甲😋😋整体嚟讲佢算系对得住呢个价钱嘅,只系咸食多番少少就会更加好😙。💋ᴘɪɴᴋ ᴋɪss ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍸 & 👼🏻ᴘɪɴᴋ ᴀɴɢᴇʟ|ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍹 (ᴛᴇᴀ sᴇᴛ包埋)透明个杯,有酒精成份,饮落似荔枝梳打特饮。偏奶白色个杯,冇酒精,里便有椰奶,饮落似杂莓味嘅椰奶咁。好钟意佢上边放咗块橙干😂望落好得意。🧀xxxxxx焗薯皮🥔 $𝟿𝟾 (唔记得咗个名😅)由于个friend有张coupon要够$300先用得,所以我哋就叫多个焗薯皮,本身见到呢个价钱以为份量都几大啦,点知就得四件,唔系好抵食,而且佢焗得
ᴘɪɴᴋ ᴋɪss ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ & ᴘɪɴᴋ ᴀɴɢᴇʟ ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ
透明个杯,有酒精成份,饮落似荔枝梳打特饮。
🧀xxxxxx焗薯皮🥔 $𝟿𝟾 (唔记得咗个名😅)
xxxxxx焗薯皮
由于个friend有张coupon要够$300先用得,所以我哋就叫多个焗薯皮,本身见到呢个价钱以为份量都几大啦,点知就得四件,唔系好抵食,而且佢焗得好硬,好似食紧饼咁,食落个底苦苦地,焗返短少少时间会好啲🤷🏼♀️
其实之前喺IG度见到𠮶个系紫色嘅Tea set 🔮,𠮶两杯嘢饮劲靓💓,打卡满分,所以去到系粉红色嘅有少少失望,希望佢紫色个Tea set会再出啦~
题外话/补充资料:
P.S. 如果天气唔太冻,记住要book户外位坐啊,外面劲好feel🤫🤫