2024-05-17
观塘 牛舌专门店 牛舌芯牛舌尖牛舌根一次享受今次黎到呢间铁板牛舌专门店,主打一个小朋友先做选择概念🤤🤤一个套餐可以享受牛舌尖同牛舌芯之余,仲有大啡菇系隔离吸晒牛舌精华,仲可以升级加配红酒汁烩牛舌根饭❗️一次过试晒牛舌嘅唔同部位(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)卖相吸引之余价钱亦都十分亲民🫶🏻🫶🏻除此之外,佢地仲有牛板腱、大虎虾、鳗鱼等主食可以选择,所有肉类都系煎好之后放上铁板上,铁板仲铺左一层洋葱,Keep住我珍贵嘅肉肉温度之余又防止痴底,仲要连洋葱都吸左好多牛牛精华添❗️ʕ •ᴥ•ʔ————————————————⠀▪️牛舌芯拼牛板腱拼杏鲍菇 $98 + 紫菜饭 $10牛舌芯系牛舌肌肉最嫩滑同埋肥美嘅部份嘅中间部位👅肉质细嫩,容易入味,索左好多盐葱汁同洋葱味🧅而牛板腱都保留到啲肉汁,但相对比较韧,杏鲍菇就大大片,脆嫩多汁,好食😋😋▪️牛舌芯拼牛舌尖拼大啡菇 $98 + 红酒汁烩牛舌根饭 $15牛舌尖相比牛舌芯肉质比较韧,口感较有嚼劲,无咁入味但比较有口感,而大啡菇吸左好多肉汁,咬落去会爆汁添∑(゚Д゚)红酒汁烩牛舌根饭有好重嘅红酒味🍷酱汁味道唔错,细细碗但好
————————————————⠀
▪️牛舌芯拼牛板腱拼杏鲍菇 $98 + 紫菜饭 $10
牛舌尖相比牛舌芯肉质比较韧,口感较有嚼劲,无咁入味但比较有口感,而大啡菇吸左好多肉汁,咬落去会爆汁添∑(゚Д゚)红酒汁烩牛舌根饭有好重嘅红酒味🍷酱汁味道唔错,细细碗但好足料,捞饭几易入口,相比紫菜饭更加抵食!仲可以食多两旧牛舌根添(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
个人认为两个餐都好食!但会更想一次过食晒牛舌芯同牛舌尖,而呢间性价比确实系相当高,如果唔够饱仲可以+28要套餐,有埋沙律、餐汤、同饮品,但BellyJai食咁多肉有啲罪恶感所以就净系加个饭够啦~ε-(´∀`; )