2023-10-08
观塘既汉堡包嘅店都有好几间,而我最钟意系呢间系鸿图中心入面嘅Moo Moo burger,绝对系最高性价比嘅汉堡包。今日我又约朋友去食呢间餐厅,餐厅座位唔算好多,但系干净企理,有梳化位、独立高枱位,而且仲有户外座位。由于天气太热我同朋友都系坐返喺室内,餐厅起先点餐付费,再取餐的。 打开餐牌,有经典牛肉汉堡,亦都有猪肉或者鸡肉汉堡,而且仲有啤酒及各类小食提供。经典之堡呢个汉堡系我最爱,有新鲜手打美国牛肉、车打芝士、生菜蕃茄及自家moo moo 酱汁,牛肉系自家手打,厚身之余,咬落去仲好多肉汁,非常juicy。汉堡包亦都烘得外脆内软,松软之余又唔会好干。新鲜嘅蕃茄片同埋生菜减低左油腻感,绝配中嘅绝配。 爆芝鸡堡呢一款系期间限定,如果唔食牛肉嘅人,可以选择呢一款。中间嘅流心芝士火腿鸡扒简直冇得弹,肉质好嫩滑,而且好厚身👍🏻 再加上蜜糖芥末酱,少少甜辣嘅口味好香口,而且仲有蕃茄同绿毛菜,香口得来又带点清新,非常推荐。玫瑰蜜糖鸡翼鸡翼表面煎到金黄色好香脆、沾满左蜜糖汁及玫瑰花瓣,咬落去好多汁,又唔会有血水,蜜糖味甜甜地好好味。柠檬冰茶 士多啤梨特饮我哋每个人嗌咗一杯嘢饮,起初谂住嗌啤酒,不过第二
经典之堡
爆芝鸡堡
玫瑰蜜糖鸡翼
柠檬冰茶 士多啤梨特饮
我哋每个人嗌咗一杯嘢饮,起初谂住嗌啤酒,不过第二日要返工所以就冇嗌到。柠檬冰茶酸甜度适中,士多啤梨特饮甜甜地,没有假士多啤梨甜味,都几好饮又消暑。