2023-12-04
今日同老公出去食饭,老公话想食酸菜鱼又想食龙虾,我又想去打边炉。所以就嚟观塘呢间麻辣小聚,呢度有晒我哋想食嘅嘢。我哋食呢个系120分钟川辣海鲜和牛火锅放题,首先系拣咗一个锅底先,我哋就拣酸菜鱼锅,跟住就嚟过麻辣小龙虾,小龙虾系任食嘅,正呀!跟住就当我期待嘅打边炉,中间我哋仲可以食啲小食同点心。难忘酸菜鱼锅🐟黄金色汤底嘅酸菜鱼非常吸引,咁靓嘅汤底望落去即刻食欲大增。酸菜鱼咸香味十足,酸味有够,酸菜口感清爽,鱼肉肉质爽脆,两者配搭非常好味,入边仲有啲芽菜,云耳和薯粉,整个锅非常惹味,麻辣小龙虾🦞麻辣小龙虾任食,今次老公真系想食几多都得,小龙虾都算大只,入边满满虾肉,执咗麻辣汁嘅味道,令虾肉更加鲜甜,有先前有辣嘅味道令人食唔停口,老公不断encore再encore!任食火锅🍲好嘢!打边炉啦!呢度有多款🐂牛肉可以选择,包括有本地牛仔肉,安格斯牛肥牛和西班牙M 5和牛。除咗牛肉之外,仲有🐖西班牙黑毛猪。食完肉就当然要食啲🥬蔬菜,生菜,萝卜,粟米,蕃茄,豆腐,冬菇,种类非常丰富。如果唔够饱仲可以渌啲面食,食到舔舔脷 👅
难忘酸菜鱼锅🐟
黄金色汤底嘅酸菜鱼非常吸引,咁靓嘅汤底望落去即刻食欲大增。酸菜鱼咸香味十足,酸味有够,酸菜口感清爽,鱼肉肉质爽脆,两者配搭非常好味,入边仲有啲芽菜,云耳和薯粉,整个锅非常惹味, 麻辣小龙虾🦞
麻辣小龙虾任食,今次老公真系想食几多都得,小龙虾都算大只,入边满满虾肉,执咗麻辣汁嘅味道,令虾肉更加鲜甜,有先前有辣嘅味道令人食唔停口,老公不断encore再encore! 任食 火锅🍲