2019-05-25
同朋友喺西贡行完山行到攰攰哋,决定出返观塘去大擦一餐!😂 见到醉翁亭出咗个任饮任食嘅火锅套餐,有埋海鲜拼盘都只不过系三百零蚊,一行三人决定去试下!未到晚饭时间已经好多人,除咗有海鲜拼盘外,仲会送埋蚝皇金钱花胶、刺身拼盘、极级牛颈脊同至尊水饺王😍好难得任食火锅会送咁多贵价d嘅菜式,而且都仲几高质!朋友大赞刺身新鲜嫩滑,花胶爽脆有咬口👍🏻我亦相当欣赏佢亦牛颈脊,重油花得黎牛肉味齿颊留香,口感嫩滑!而估唔到嘅系至尊水饺王每只入面都有2-3大只嘅虾,仲要系弹牙的新鲜虾!!超有诚意~~海鲜拼盘亦系非当有排场🙌🏻分别有鲩鱼片、青口、大虾、扇贝、蛏子。 每一样都非常新鲜,尤其系扇贝,超甜超爽滑,好好味呀~~汤底我哋拣咗鸳鸯,清汤果面竟然好少有地有得拣冬瓜瑶柱汤!配料完全收到左冬瓜嘅清甜同瑶柱嘅香😋 食完随套餐附送嘅拼盘同菜式都已经饱咗一大半,其余嘅任食配料都一样几有水准,真系大满足~~
好难得任食火锅会送咁多贵价d嘅菜式,而且都仲几高质!
至尊水饺王每只入面都有2-3大只
嘅虾,仲要系弹牙的新鲜虾!!超有诚意~~