呢日约咗友人去一间餐厅 点知餐厅full晒 冇得walk in😮 我哋谂唔到食啲咩好 就去咗food court 因为美食广场咩菜式都有 任君选择 俾我无意中发现咗呢间藏身喺food court嘅点心店🤣点心拼盘一份点心拼盘有齐晒五样招牌产品💕 入面有叉烧包 虾饺皇 香菇烧卖 飞碟云吞 同埋枣皇糕各一件 叉烧包馅料充足 五样点心入面 我就最钟意食烧卖🥳 下次可以嗌多一笼烧卖鸭脚扎两只都好大件 除咗鸭脚之外 入面仲有猪肉同埋好松化嘅芋头✌🏻 最欣赏佢外层入味嘅腐皮豉汁蒸凤爪呢度嘅凤爪只只都好厚肉 除咗面头有豆豉底下仲有花生粒🥜流沙奶皇包一笼有两件 搣开啲奶皇包晒出嚟 奶皇包非常软熟 系一个好推介嘅菜式🍞鲜虾腐皮卷即叫即炸 非常脆卜卜🫶🏻 入面嘅馅料有弹牙嘅虾仁 芹菜 沙葛 所以除咗有外层嘅脆腐皮之外 整个腐皮卷嘅口感几有层次🦐 中国茗茶食点心点可以少咗有中国茶啊😉 呢度嘅茶系逐杯计嘅 我同友人就嗌咗一人一杯 可以消消滞呀嘛🍵呢间点心真系即叫即蒸㗎😝所以上台时都热辣辣 食物绝对冇因为佢喺美食广场而逊色 下次嚟要试吓佢嘅荷叶蒸饭同葡挞先得🤗

点心拼盘
点心拼盘