❀ 海南少爷 #尖沙咀 ❀❗观望维港景色嘅星马菜餐厅❗——————————————————位于尖沙咀海港城,部份位置可以观望整个维港景色😍主打星马菜,价钱大约百几二百蚊,唔算太贵,份量又多,有齐海南鸡饭、喇沙、肉骨茶等等菜式,几适合一家大细嚟食。网上见到有人话服务态度唔系太好,佢哋系自助QR code落单,上菜时唔会特别介绍菜式,不过都算系正正常常,唔觉得系特别差👌🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 半只海南鸡、油饭、汤 $188 (3.9/5)既然叫海南少爷,点可以唔试吓佢哋嘅海南鸡饭🐔。只系半只海南鸡但系都超大份,一个女仔应该食唔晒。鸡髀部份都几滑,虽然鸡胸就有少少鞋。不过本身带点油香,点埋酱汁味道都唔错。另外有饭都几香口,唔会过油腻。仲送埋碗汤,包保实饱!.☞ 新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜头) $128 (4/5)分量够晒足料!有两至三大旧猪骨,而且都几腍身。本身白胡椒味都几香,加上少少甜酱油一齐食,几好味😋另外仲有一原嚿蒜头同埋萝卜,一煲已经好饱。.☞ 沙嗲拼盘 六串两味 $86 (3.5/5)可以喺猪、牛、鸡三款拣两款。当日选择左鸡肉同埋牛肉,鸡肉够嫩而且烤得好香。可惜牛肉就好韧,完全咬唔开。
❀ 海南少爷 #尖沙咀 ❀
❗观望维港景色嘅星马菜餐厅❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 半只海南鸡、油饭、汤 $188 (3.9/5)
既然叫海南少爷,点可以唔试吓佢哋嘅海南鸡饭🐔。
只系半只海南鸡但系都超大份,一个女仔应该食唔晒。
鸡髀部份都几滑,虽然鸡胸就有少少鞋。
不过本身带点油香,点埋酱汁味道都唔错。
另外有饭都几香口,唔会过油腻。
仲送埋碗汤,包保实饱!
半只海南鸡、油饭、汤

☞ 新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜头) $128 (4/5)
分量够晒足料!
有两至三大旧猪骨,而且都几腍身。
本身白胡椒味都几香,加上少少甜酱油一齐食,几好味😋
另外仲有一原嚿蒜头同埋萝卜,一煲已经好饱。
新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜头)

☞ 沙嗲拼盘 六串两味 $86 (3.5/5)
可以喺猪、牛、鸡三款拣两款。
当日选择左鸡肉同埋牛肉,鸡肉够嫩而且烤得好香。
可惜牛肉就好韧,完全咬唔开。。。
但整体味道都几好,系有种炭香嘅感觉。
另外仲可以点沙嗲酱。
沙嗲拼盘 六串两味

☞ 星洲酱油参巴炒萝卜糕 $72 (4.1/5)
呢个真系超级好味😋!
炒到劲香,表皮微脆,内里好腍。
酱油甜甜地,大力推荐!
星洲酱油参巴炒萝卜糕

——————————————————
✨整体味道: 4/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度:3/5
✨性价比: 3.9/5
✨再访兴趣: 3.5/5
💞整体来讲
以尖沙咀海港城呢个地段来讲,仲可以望到维港景色,价钱的确几相宜。而且质素唔错,份量又大,都几啱一家人来聚餐,推荐一试!
半只海南鸡、油饭、汤
新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜头)
星洲酱油参巴炒萝卜糕