2009-04-14
唔知大家有冇听过"观赏用花茶"呢?即系一落水就会开既花,杯茶仲可以饮既~ 今日黎左呢度买三文治食,每次行过都过门不入...因为真系几贵.....今日心情唔好当然要食好d奖励自己...... 呢度系self-service既~行埋食物柜拎左自己想要既野就埋去一行过既收银处俾钱,同我收钱既系外国staff,冇留意有冇本地人o系度做野~佢好有礼貌咁问我要唔要soup/coffee or tea ~不过半份三文治我都够饱lu~ 睇左好耐都唔知买咩好...有sandwich, wraps, salad, yogurt....好整齐排哂o系度,staff都不时出黎整返好d野食~样样都好靓搅到心大心细呀! 结果...o系菠菜小龙虾三文治同全天候早餐三文治中间要左全天候早餐三文治! 全天候早餐其实即系All Day Breakfast~买佢系因为入面既料都系我好钟意既~有鸡蛋、蛋黄醤(mayo)、香肠、脆烟肉,蕃茄同杂菜!!其实几年前食过呢只之后一试难忘,不过细个唔舍得食.....今日食返真系好满足~ 呢度既三文治系用多谷面包~所以有好多谷籽,增加左香味同咬口其他配料都系店方所指咁..好新鲜既~所以呢
呢度既三文治系用多谷面包~所以有好多谷籽,增加左香味同咬口其他配料都系店方所指咁..好新鲜既~所以呢个三文治有齐红、黄、白、啡同绿色,心情都好d呀~值得一提系佢个醤加左黑椒碎,真系会带起d味~
头头讲到呢度既野好贵...你地估下呢半份三文治几钱? $15? $18? $20?
系$22...其实我而家都觉得好贵......一般黎讲香港人都唔会系常客...subway 6吋都系$19咋...所以店入面多数都系外国客人,不过食物label同介绍全部都有中英对照,唔洗惊唔识英文买唔到~
虽然只系半份三文治,今日都食左3,4个字先食哂~因为食下望下食下望下时间就过左lor~下次试下d yogurt先~