2025-01-08 4586 浏览
今日出深水埗食lunch,顺路行去试下li间既糯米糍。未够一点去到唔算多人,排队我应该走左😹叫左糯米糍,等做好比我期间,见到好多款角仔,期间都多人买,自己又好耐无食,同朋友夹份要左半磅,都几贵 $140/磅,半磅得12-13粒。其他野都唔平,花生糖$30/细包,见到价钱兴趣不大新鲜出炉即刻食左粒,个想去松既但厚,新仲暖暖地食还可以啦,花生味唔出同偏甜,但未去到值li个价钱同要排队。食完饭返公司试左朋友买既紫菜肉松角仔,d皮冻左 松既感觉无哂,好似放左几个星期淋哂胸有d益既感觉,紫色肉松,紫菜去左边? 又淋又皮厚又无花生/紫菜味,仲要唔平呀,我去买鲤xx唔好?! ok唔会再有下次
花生角仔