2018-04-13 875 浏览
系粉岭食lunch,好多时都出联和墟,忽然醒起有间拉面未试过。去到望多两眼先见到间野,系街角比较唔起眼,入到去系一贯既拉面店座位,可以坐到大约20个人。我叫左年糕拉面,因为去开既拉面铺都冇见过,谂住试下。我以为佢冇蛋,所以加左酱油蛋,点知黎到先知有蛋,好彩我钟意食蛋。酱油蛋我觉得一般,唔系溏心蛋,味道系ok既至于个面,我叫左小size,普通食量既女仔都会够食。冇乜碱水味,面质唔错,但系可能因为有两块炸年糕,令到个汤好油。年糕好大块好饱,冇乜特别,就系一旧炸年糕。男朋友食爵士拉面,中size,个价钱同我果个差好远好似系味蹭味,牛肉份量都好多,其他料不过不失。整体黎讲,佢d野都唔差,但系冇乜惊喜,唔会令人有想食第2次既欲望。如果想试下唔同拉面铺既,可以试一次。

年糕拉面

酱油蛋我觉得一般,唔系溏心蛋,味道系ok既

爵士拉面

男朋友食爵士拉面,中size,个价钱同我果个差好远

好似系味蹭味,牛肉份量都好多,其他料不过不失。

午餐
爵士拉面