2023-11-23
好多人都话香港既街头小食唔上得大枱, 只系系街边食下就算但朋友介绍既D间小点角落就一改我既印象, 朋友都好推荐, 所以我就跟佢去揾好野食D间小点角系无印风设计, 简洁得黎够舒服, 不论食野定倾计都好岩菜圃虾头油虾球拌面-$78虾球鲜嫩, 几弹牙, 面条有弹性, 面条质素有少少似竹升面, 配以浓香虾头油, 有少少微辣带起成个味道, 美味满溢, 令人回味无穷麦皮虾芒果沙律-$78D个系经理推荐的, 话麦皮虾系D间餐厅既名物, 咁就梗系要叫下啦, 麦皮包住虾去炸, 丰富左虾既口感, 而配埋脆筒既芒果沙律, 增加左甜味去中和返炸物的味道, D个配搭又创新又好味秋季限定组合-$108-沙嗲牛肉西多牛肉鲜嫩多汁, 酥炸金黄嘅西多士包裹住, 加上香辣沙嗲酱, 两种传统的味道结合起来, 创造出一种新的味道-芒芒抹茶燕麦D个做得最好的地方系芒果同抹茶既味道都唔会比对方取代左, 两种味道都好独立咁显示到出黎, 而且仲有燕麦增加口感, D个饮品我地会比好高分窝夫三文治(奶茶雪糕)-$58窝夫松软香甜, 奶茶雪糕滑顺浓香, 结合得恰到好处, 口感丰富-椰香红枣雪燕小芋圆味道清甜, 椰香浓郁, 红枣加入香甜口感
菜圃虾头油虾球拌面-$78
麦皮虾芒果沙律-$78
秋季限定组合-$108
-沙嗲牛肉西多
-芒芒抹茶燕麦
窝夫三文治(奶茶雪糕)-$58
-椰香红枣雪燕小芋圆
味道清甜, 椰香浓郁, 红枣加入香甜口感, 雪燕爽滑, 小芋圆Q弹可口
总结, 服务, 环境, 食物都唔错, 唔怪得朋友咁钟意黎啦!