2022-09-26 355 浏览
【The Matcha Tokyo】屯门新开分店 见好多人都有介绍佢但感觉有少少言过其实🥲🥲Matcha Espresso Latte 💰$48呢杯真系好睇唔好饮🙂抹茶味同咖啡味都唔浓 但就结合左抹茶同咖啡嘅苦味🙂 佢亦都做唔到抹茶同咖啡分咗层次嘅感觉 饮到一半已经唔想饮 可一不可再🥲🥲Croffle with Matcha & Hokkaido Milk Ice-cream 💰$68面头系抹茶雪糕配窝夫 下一层系原味雪糕 再底层就系粟米脆片🍨想赞一赞佢嘅窝夫系出色嘅 应该系即叫即焗 再加佢系用酥皮去整嘅窝夫 做到脆口 松化嘅口感😌 但反而抹茶雪糕就比较逊色 虽然抹茶味系浓而且唔甜 但雪糕做唔到好滑身而且好香牛奶味嘅感觉 加上食到底嘅时候太多粟米脆片 接近三份一杯🤔🤔 溶咗既雪糕唔够浸住粟米片 食到最后就变到好寡同好干🥵 整体嚟讲两样嘢都唔算特别 真系打卡就算~~
【The Matcha Tokyo】

屯门新开分店 见好多人都有介绍佢但感觉有少少言过其实🥲🥲