(非会员)
2009-09-20 7 浏览
见大家讲得咁好食,于是有曰特登去尖沙咀新店买了一盒人人都话必买既8mix。店铺简陋,只见柜台贴上曲奇的照片,只放著几个吉盒,show比你睇大细盒既分别。大概知道8mix同4mix系点样,店员没有招呼或介绍,幸好我有上网做定功课,买左盒细8mix. 走之前见有个冻柜,八卦去望下,见有3个貌似cheese cake 既物体,但卖相实在......返到屋企开黎食下先,一打开只闻到焗"loan"饼既味,牛油香味我真系唔觉。 饼唔系款款松化,8款里面只觉2款系可以话系松化,松化程度可以话一咬就散,好似粉一样。其他款式就硬身d,要用多一点牙力。同埋我只可以分得出poppy seed,咖啡同埋朱古力3款,其他款既味道同外貌9成似,唔系好知食紧咩味。我觉得$88买480g cookies ( almost $19/100g) 以呢个质素㴝讲,真系唔系好值。而且见有d食评话佢地d饼系每日由赤柱新鲜制造供应,但我见罐底贴著柴湾工业大厦既地址,睇黎佢地既饼似系由呢度生产多d。对我黎讲唔会再帮衬,因为呢个价钱,所有嘢都可以好d.

对我黎讲唔会再帮衬,因为呢个价钱,所有嘢都可以好d.
2009-09-19