2012-02-08
由于本人非常喜欢食日本菜, 故此朋友经常介绍此餐厅如我, 叫我一定要试佢个放题。由于将近情人节, 故此一班好友共6人决定试一试。记得2/07 朝早已致电查询当日2/14订枱情况, 知道当日会分两段时段, 第一轮系6-8:30pm, 第二轮系8:30开始, 收费系每位数428另加一。当时已查第二轮有6位不过系铁板烧柗, 我即刻话要book, 点知佢话因为系情人节故此不接受订/hold柗, 一定要亲身去买cupon。到今早再致电查询, 接线生肯定说第二轮铁板烧尚有6位, 我即刻问可唔可以入数唔亲身到俾钱因为身在柴湾。接线身话唔得, 一定要亲身到俾cash 或者credit card, 仲再三摧我叫我快。于是我就即刻由柴湾落到中环; 点知去到, 另一个高级人同我讲, 当日第二轮根本只得两位, 另外无须亲身时俾钱, 只有hold 柗后入数便可。 哗!!! 间即系晴天霹雳呀!!! 第一: 点可能由寻日到今朝问reconfirm都话有位但转头又话一早full 得番两个位呀? 第二: 如果可以先hold柗后入数, 点解又话一定要亲身去俾钱呀?第三: 点解同事咁唔清楚都可以听电话呢?我即时同高级人讲出
哗!!! 间即系晴天霹雳呀!!!
第三: 点解同事咁唔清楚都可以听电话呢?
我即时同高级人讲出不满, 佢仲话无同事听过我查询, 真系气顶! 跟住就话可能同事搅错, 即时俾张咭片我话下次去食打俾佢, 可以俾番个discount 我。我已同佢解释, 我唔系贪佢个discount, 而系如果d同事唔清楚, 就唔好乱听电话﹑乱俾错误信息客人, 要人由远一远赶去俾钱点知换来一肚气﹑失望而回??? !!!
安排如此混乱真系要检讨﹑检讨!!!