几乎隔个月去台湾都一定要食嘅胡同烤肉,因为今年再无多余嘅假去旅行~唯有喺香港止下渴先🤣Book左位都要等㗎~因为唔系得你一个识book枱~ 一上到去就见到人头涌涌,不过有好野食等下又有乜所谓?而且都系等15分钟左右啫,其间啲员工起码过左黎两次用好诚恳嘅态度话你知就快有位~非常有交带,再等多15分钟又点话丫❤食物种类大致上同台湾差唔多,味道都有返咁上下啦~服务当然一样。。。有专人帮你烧埋,唔使担心顾住同朋友倾偈搞到啲肉烧㶶晒🤣蟹膏生干贝 – 100蚊2粒值唔值就见仁见智,不过我个人喜欢蟹膏又钟意帆立贝,而且帆立贝够鲜甜、蟹膏又多到好似要跌出黎,好难抗拒。盐葱牛舌 – 个人喜欢薄切,连埋葱烤到5成熟啱啱好,薄切牛舌够爽又有咬口,正!和牛筋条 – 肉质软身得黎有口,仲有浓浓嘅肉味,食极都好似唔够喉咁,又一推荐椒盐鸡软骨 – 呢款同外面食嘅一粒粒鸡软骨好唔同,有少少鸡肉黐住每条骨,又唔难~饮返杯一流手羽先 – 即系鸡全翼,咪睇佢白白净好似无味无道咁,佢肉质鲜嫩不特止,仲有啲咸香㗎😋牛五花 – 不得不点嘅item,今次叫左烤肉酱,油花好靓,入口好淋好甜、仲好有肉味❤扇子肉 – 每日限定供应,

扇子肉 – 每日限定供应,上次喺台湾食唔到今次就有口福喇! 油脂分布好平均,一上枱就即刻请专人烤先,两就’扇左’落喉咙🙈

综合野茶 – 食得肉多点都要嗌下啲蔬菜类,点解啲专人可以烤到咁多汁㗎?!如果自己烤一定系烤到又干又皱皮😩

食完呢餐除左令我更有冲劲快啲去台湾旅行,更重要嘅系~即使佢所有野都系烤嘅,但一啲都唔觉热气👍